27 de novembre, 2008

Política i participació ciutadana (versió toranesa)

Porto més d’un mes sense escriure res al bloc. Primer per qüestions tècniques. Vaig decidir canviar el format antic per un de més modern, rentant-li una mica la cara i afegint-hi algun dels nous gadgets que m’oferia el senyor Blogger. Com que no sóc massa destre en la matèria, la tunnejada va durar uns quants dies...

En canvi, l’abandonament del bloc en els dies següents no va ser motivat per ineptituds tècniques sinó per l’acumulació de temes a nivell de política local. Si feu un cop d’ull al web de CUP Torà –sí, sí, sembla mentida però hi hem començat a penjar coses!- veureu que el 14 de novembre hi va haver un ple ordinari força intens, amb setze punts a l’ordre del dia, dels quals un, el de les ordenances fiscals, era prou llarg i complicat com per a dedicar-hi mitja sessió plenària. Però encara no n’hi ha prou; demà hi ha un altre ple, en aquest cas extraordinari, amb la finalitat d’augmentar l’endeutament municipal per la via del préstec bancari. Es veu que no podíem esperar a la sessió plenària que, en principi, hi haurà el 5 de desembre.

Tanta activitat municipal, combinada amb altres obligacions, em va impedir assistir a l’Escola de Tardor que la CUP organitzava a Sant Iscle de Vallalta el cap de setmana del 15 i 16 de novembre i que tenia com a tema central la participació ciutadana. Sort de que aquest és un tema que a Torà està més que assumit; precisament el 7, 8 i 9 de novembre –o sigui el cap de setmana anterior a l’Escola de Tardor de la CUP- l’Ajuntament de Torà i el Consell comarcal de la Segarra van organitzar unes jornades sobre participació ciutadana que, incloïen un taller de construcció de joguines amb material reciclat, un concurs de postres i un taller de dansa del ventre. Com podeu veure, es tracta d'activitats molt necessàries per a l'aprofundiment democràtic, especialment aquesta última. Deu ser que tant l'ajuntament com el Consell entenen per participació ciutadana que la gent ha de ballar sempre el ball que toquen.