01 de febrer, 2007

Que s'apague la llum.

Aquests dies m’han arribat uns quants mails d’una de les darreres campanyes que corren per la xarxa. Es tracta de l’apagada de llums convocada per aquest vespre (veure la notícia a vilaweb) per a “prendre consciència del perill d'una pujada accelerada de la temperatura terrestre i del malbaratament d'energia”. A aquesta acció simbòlica s’hi han afegit algunes administracions. No em sembla pas malament que des de les institucions públiques es promoguin campanyes de sensibilització respecte a problemàtiques ambientals; al contrari. Ara, no deixa de ser contradictori com des d’algunes administracions es pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer front al canvi climàtic, de fomentar l’estalvi de recursos energètics o hídrics i, en general, de preservar el medi natural i, al mateix temps, no es fa res per evitar aquests efectes negatius sobre el territori. La relació d’exemples concrets seria llarguíssima: des de l’aigua malgastada en camps de golf o estacions d’esquí fins al malbaratament energètic causat per la ineficiència (o la inexistència) del transport públic, per la proliferació d’aparells d’aire condicionat o, per posar un cas extrem, la instal·lació d’un sistema de calefacció en un carrer de Salardú (subvencionada per la Generalitat mitjançant el Puosc). Després ens parlen de sostenibilitat. Fets, no paraules!


Una altra de les campanyes que circulen darrerament per internet és la de promocionar, mitjançant els blocs, la música cantada en la llengua que Tete Maragall, aquell il·luminat que fot de conseller, malda per disminuir-ne la presència al món de l'ensenyament. La idea va sorgir
d'un dels blocs de vilaweb. Aquesta campanya i la noticia comentada més amunt m’han fet decidir a penjar la següent cançó:

Feliu Ventura. Que no s'apague la llum.