11 de juliol, 2008

La melsa del barrufet.

L’última Eurocopa de futbol s’ha caracteritzat per un cúmul de despropòsits que han acabat en un trist final. En l’aspecte esportiu costa d’entendre perquè ens han fallat els equips que, com Portugal o Holanda, acostumen a jugar bé i els que, com Itàlia o Alemanya, solen guanyar sense necessitat de fer un bon joc. Però, per desgràcia, els principals misteris sense resoldre de l’Eurocopa no han tingut lloc a Àustria o a Suïssa sinó als Països Catalans. Només confirmar-se el trist desenllaç d’aquest torneig estiuenc una quantitat considerable de gent –i potser fins i tot algunes persones- va sortir als carrers i places d’aquest país per a celebrar la victòria de la selecció d’un altre; i no la selecció d’un país qualsevol sinó la del que impedeix que en aquests campionats pugui participar-hi la selecció catalana. Tota una mostra d’esquizofrènia nacional.
El fenomen paranormal més destacable va produir-se a la ciutat de Barcelona. Diferents carrers de la capital catalana van patir les conseqüències de la “pacífica” celebració de l’afició espanyola: agressions a vianants poc entusiastes, cotxes i contenidors cremats, atacs a autobusos, vehicles de neteja i de bombers, etc. Es calcula que, només a Barcelona, els danys d’una jornada que va ser qualificada de pacífica pels mitjans d’informació ascendeixen a 200.000 €.
Foto: els vàndals espanyols impedint el pas d'un camió de bombers que es dirigeix a apagar els focs provocats pels pacífics aficionats.
A aquetes destrosses cal afegir-hi una pèrdua poc habitual: la melsa del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Segons sembla el quefe dels barrufets va rebre l’impacte d’una pilota de goma disparada pels antiavalots dels Mossos, mentre es trobava vestit de paisà enmig del sidral muntat per l’espanyolam, i va acabar a la UCI d’un hospital. L’allau de preguntes és inevitable: que hi feia el responsable d’una policia teòricament democràtica en plena aquelarre fatxa? Segons algunes versions semblaria que estava fent tasques d’informació, de secreta, però... voleu dir que aquestes tasques les acostumen a fer els mateixos caps de la policia? A veure si resultarà quye no és tant estrany que la urbana barcelonina multi els vehicles que porten el CAT! D’altra banda, com és que si el municipal estava en una actitud pacífica va rebre l’impacte d’una pilota de goma? La policia autonòmica, teòricament democràtica, dispara indiscriminadament contra ciutadans indefensos? Que hauria passat si hagués estat qualsevol altre pacífic ciutadà el que hagués patit l’agressió? Voleu dir que, per a justificar la pilotada, no li haurien imputat, encara que fos sense fonaments, la seva participació en fets vandàlics? Però... i si resulta que els Mossos en realitat van disparar contra els energúmens que causaven destrosses?

Resumint: ens trobem davant d’uns fets que només tenen dues possibles interpretacions. La primera és que en aquest país qualsevol ciutadà o ciutadana pacífica corre el risc de que la policia li dispari una pilota de goma sense cap motiu aparent. La segona és que el màxim responsable de la policia municipal de la principal ciutat del país té la sana afició de participar en aldarulls violents de caire feixista. Les dues possibilitats ja són força preocupants per separat però cal tenir en compte que, per si no n’hi hagués prou, ambdues són compatibles. Ah! I no cal que espereu que els responsables polítics dels respectius cossos policíacs aclareixin els fets; aquests no només conserven la melsa sinó que també tenen el fetge molt gros.

2 comentaris:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

De delinqüent a policia nomes hi ha un pas, la legalitat.

Felicitats pel bloc!

Jordi Bonvehi Castañé
http://historiesmanresanes.blogspot.com

litu ha dit...

Si no ho has fet, et suggereixo que busquis a Vilaweb.cat el seguiment que han fet de la notícia. Hi ha moltes llacunes i versions contradictòries en l'explicació del gran barrufet. Es diu que no estava a la plaça espanya sinó en un conegut bar de la carretera prop de Castelldefels.