21 d’abril, 2009

El 25 a València? Cadascú a casa seva!

Com si no tinguéssim prou problemes aquí. Ara resulta que aquest dissabte 25 d’abril les organitzacions de l’Esquerra Independentista convoquen diferents actes a la ciutat de València sota el lema “Prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans”. Els Països Catalans! Quina manera de perdre el temps. Però si els valencians no en volen ni sentir parlar d’això, que la majoria són uns fatxes... No podem ignorar que a València governa el PP, l’espanyolisme més ranci, a diferència d’aquí dalt que tenim un govern catalanista del PSOE...
.

Sí, d’acord. Això dels Països Catalans com a idea romàntica està molt bé, però només és això: una utopia irrealitzable. A més la constitució espanyola –vigent, ens agradi o no- prohibeix la federació de comunitats autònomes, i per tant no podem pas intervenir en una autonomia que no és la nostra. Concentrem, doncs, tots els nostres esforços en la defensa de la llengua, de la cultura i de l’autogovern de Catalunya i oblidem-nos dels valencianets; que s’espavilin sols, que al cap i a la fi són una colla de blaveros anticatalanistes. Cadascú a casa seva.

Cadascú a casa seva... i Espanya a la de tots, naturalment. Com? Que no? Que amb Espanya no hi tenim res a fer? Doncs una de dues: o entenem que la llengua, la cultura i els drets nacionals cal defensar-los a tots els racons dels Països Catalans i que l’autogovern no és la gestió descentralitzada de les gracioses concessions estatals, sinó la capacitat de decidir democràticament sobre tots els àmbits que afecten al país –a tot el país- i a la seva gent – a tota la seva gent-, inclòs per tant, i en un lloc destacat, el model econòmic, actualment sotmès al dictat inqüestionable dels grans interessos capitalistes. O això o, pel contrari, ens fem tots i totes blaveros i blaveres (del nord, del sud, de terra endins o de mar enllà), ens oblidem del país, de la llengua, de la cultura, dels drets col·lectius i dels individuals i ens dediquem a “ofrendar nuevas glorias a España”.

Que no? Que aquesta última opció no us acaba de convèncer? Doncs dissabte tenim manifestació a València, per la llibertat dels Països Catalans, per la memòria, la dignitat, l'emancipació i la justícia social, per dir-li a l’Estat espanyol i als seus còmplices que cadascú a casa seva, que a casa nostra, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, ens toca decidir a nosaltres.

3 comentaris:

Andrés ha dit...

molt bo, hehe

Júlia ha dit...

Noi, 10 punts per tu!

Anònim ha dit...

bandido, al començament feies patir