18 de maig, 2011

Porra nacional de les eleccions municipals


Ara fa quatre anys, en la roda de premsa de presentació de la cinquantena de candidatures de la CUP a les eleccions municipals del 2007, al Col·legi de Periodistes de Barcelona, vaig pronosticar que obtindríem representació en mitja dotzena de capitals de comarca (aquest enllaç recull parcialment la meva previsió). Em vaig equivocar en un 16,66 %; no van ser sis les capitals on la CUP va entrar sinó set.
Ara, des d’un espai molt més discret, aquest modest bloc, també faré la meva porra:
  • La setantena llarga de candidatures que es presenten dins la coalició electoral CUP-Poble Actiu aconseguiran 66 regidores i regidors. A part d’aquests, que són els que computen en les estadístiques oficials, també hi haurà regidors de la CUP en altres municipis on es concorre sota altres formes jurídiques com ara l’agrupació d’electors (cas de Capellades) o la coalició amb altres partits (cas de Tagamanent).
  • Es passarà de tenir presència en set capitals de comarca a tenir-ne en dotze. Les set actuals es mantindran i s’entrarà a cinc de noves, entre elles a una o dues capitals de “província”.
  • S'aconseguiran mitja dotzena de conselleres i consellers comarcals: dos al Garraf, un a l'Alt Penedès, un al Maresme, un al Bages i un altre.
Espero que si m'equivoco torni a ser perquè he tirat curt.

En la propera entrada d’aquest bloc hi penjaré la porra local de Torà...

4 comentaris:

DL ha dit...

Suposo que aquestes sí seran, si fa no fa, les xifres de la CUP a les municipals. És possible, però, que més enllà de la xifra de regidors, hi hagi la qüestió del nombre total de votants respecte del màxim potencial (uns 3 milions). M'arrisco, en conseqüència, i dic un 1%, és a dir 30.000.

Josep A. Vilalta ha dit...

He editat l'entrada. M'havia descuidat el tema Consells Comarcals.

Dídac, discrepo sobre la teva previsió de vots. Jo no m'he atrevit a fer-la per la incògnita de Barcelona. Crec que 30.000 vots és, més o menys, el què es treurà sense comptar el Barcelonès i el Baix Llobregat

Jordi ha dit...

Discrepo dels 2, 30.000 vots no són els que es van treure a les passades municipals? No sé si tinc raó, però tenia aquesta referència. Corregiu-me si no.

Josep A. Vilalta ha dit...

"La setantena llarga de candidatures que es presenten dins la coalició electoral CUP-Poble Actiu aconseguiran 66 regidores i regidors. A part d’aquests, que són els que computen en les estadístiques oficials, també hi haurà regidors de la CUP en altres municipis on es concorre sota altres formes jurídiques com ara l’agrupació d’electors (cas de Capellades) o la coalició amb altres partits (cas de Tagamanent)."
- Aquí és on em vaig desviar més: de 66 a 101.
"Es passarà de tenir presència en set capitals de comarca a tenir-ne en dotze. Les set actuals es mantindran i s’entrarà a cinc de noves, entre elles a una o dues capitals de “província”."
- Les set actuals s'han mantingut i s'ha entrat a sis de noves, en comptes de cinc, entre elles una "capital de província"
"S'aconseguiran mitja dotzena de conselleres i consellers comarcals: dos al Garraf, un a l'Alt Penedès, un al Maresme, un al Bages i un altre."
- S'han aconseguit deu consellers comarcals: tres al Garraf, un a l'Alt Penedès, un al Maresme, un al Bages... i un a Osona, un a l'Alt Camp i dos al Gironès
"La previsió de vots no m'he atrevit a fer-la per la incògnita de Barcelona. Crec que 30.000 vots és, més o menys, el què es treurà sense comptar el Barcelonès i el Baix Llobregat"
- Si no m'he descomptat, sense el Barcelonès i el Baix Llobregat s'ha arribat als 45.000 vots