11 d’agost, 2007

Urgent: solidaritat amb l'Ari i companyes!

Encara mig endormiscat fent el tallat a La Toranesa fullejo un tebeo esportiu mentre la Mercè agafa el Segre. De cop i volta deixa anar una exclamació i es queda mirant la portada del diari lleidatà amb cara d’estar pensant “No pot ser!”. Gira el diari cap al meu costat de taula. “Mira!:”La notícia segons el diari:
"Detingudes dos joves lleidatanes a la conflictiva ciutat d'Oaxaca a Mèxic. Denuncien maltractaments després que la policia els robés la documentació
11-08-07 09:49 - Dos joves lleidatanes estan retingudes en un Centre d'Internament de Ciutat de Mèxic des de diumenge passat després de ser detingudes al centre d'Oaxaca. Núria Morelló Calafell, de 26 anys, veïna de Balaguer i antropòloga, i Ariadna Nieto Espinet, de 25 anys, veïna de Lleida i arqueòloga, van ser detingudes juntament amb dos joves de Barcelona i un mexicà, per la policia federal que pressumptament els va prendre els passaports. Per aquest motiu les va entregar a la justícia com a indocumentades. Els fets van passar al carrer Independència passades les nou de la nit de diumenge passat. Segons el relat dels joves penjat a Internet, van ser arraconades en una paret i van ser obligades a pujar en una furgoneta. Després de deu minuts de trajecte, estirades al terra del vehicle, van arribar a un quarter. Allà, segons la seva versió, van ser encaputxades i les van arrossegar fins a una parret on els van prendre els objectes personals. Van ser obligades a estar de peu diverses hores mentre els policies les colpejaven amb les seves armes. Posteriorment, les van portar a una altra comissaria i unes hores més tard van passar a disposició judicial i van ser acusades d'"escàndol públic". El consolat d'Espanya a mèxic els ha tramitat un nou passaport que encara no els ha estat entregat. D'altra banda, la senadora, Rosario Ibarra, va presentar un recurs perquè les joves no siguin explusades del país."
Ariadna Nieto és membre de la CUP de Lleida, de la CGT, del CSA La Maranya i redactora del setmanari La Directa. A més l'Ari va ser una de les persones més actives en la campanya de solidaritat amb el jove de Torà.
Per a interessar-vos per l'estat de l'Ari i la resta de companys i companyes, i exigir-ne la seva posada immediata en llibertat, cliqueu aquest enllaç.
DONEU LA MÀXIMA DIFUSSIÓ A AQUEST CAS!!