15 de maig, 2008

En defensa de les comarques centrals.

Aquest diumenge a les 12 del migdia hi ha convocada a Amposta una manifestació sota el lema “Los transvasaments no són la solució”. Un lema força encertat: els transvasaments no són la solució perquè, per a aquells que els promouen i fan negoci amb l'aigua i el ciment, la sequera no és el problema, només és (o era) l’excusa. Ara, per a desgràcia de la nostra mai prou ben estimada classe política regional, ha plogut i se’ls ha vist una mica més el “plumero”. Pobres! Només els faltava que la pluja evidenciés les contradiccions del sistema!


Bé, no m’estendre gaire sobre els motius pels que crec que cal anar a Amposta en defensa no només de les Terres de l’Ebre, les comarques centrals d’aquest allargassat país, sinó d’un model de creixement més equilibrat per a tot el territori. En entrades anteriors ja he dit el que em semblava que passaria al respecte i que en pensava dels que pretenien imposar aquest model de país:
Us deixo amb un parell d'escrits de dos companys de la CUP. El Pau Juvillà, de Lleida i company del Secretariat, és biòleg i ens diu que "El diumenge cal anar a Amposta"
En canvi el Lluís Sales, de Girona, no entén un borrall d'ecologia però, tot i això, té clar que "Les arrels no neixen del ciment"