13 d’abril, 2007

Torà amb la Núria Pòrtulas.

Avui divendres, fa només una estona el Ple de l'Ajuntament de Torà ha aprovat una moció de solidaritat amb la Núria Pòrtulas, la jove de Sarrià de Ter empresonada des de fa més dos mesos per pertinença a una banda armada inexistent. La moció va presentar-la la CUP i s'ha aprovat per unanimitat després que la resta de grups municipals acceptessin recolzar-la si s'eliminava el quart punt dels acords. A continuació podeu llegir el text de la moció aprovada:
"Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pòrtulas, veïna de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Àrea Central d’Informació Interior dels Mossos d’Esquadra.
Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei antiterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent ocupació policíaca a què van sotmetre la zona desenes de furgones dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer del 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.
Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb en Joan Surroche i amb una llibreta que li va ser il•legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments socials.Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsedats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.
Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra.
Proposem que aquest ple acordi:
1. Exigir la posada en llibertat immediata de Núria Pòrtulas.
2. Expressar el suport de l'Ajuntament de Torà a la Núria Pòrtulas i la seva família.
3. Expressar la preocupació generada per la falta d’informació que ha tingut la família i per la situació d’aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció.
4. Exigir la derogació de la llei antiterrorista i de l'Audiència Nacional espanyola (hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista). (Punt suprimit)
5. Fer arribar la moció al Ministeri de Justícia, Ministeri de l'Interior, a la Fiscalia General de l'Estat, a l'Audiència Nacional, a la conselleria d'Interior, a la família Pòrtulas Oliveras i a l’advocat de la Núria Pòrtulas."