28 de setembre, 2007

Nosaltres també cremem la corona espanyola

Al company Carles Roca, regidor de Cardedeu, i a mi ens va tocar anar a la roda de premsa de presentació del manifest “Nosaltres també cremem la corona espanyola”, signat pels regidors i regidores de les CUP. Vaig intervenir en primer lloc per a destacar que, en tant que front institucional de l’Esquerra Independentista, la posició de les CUP, expressada pels seus regidors i regidores, només pot ser de rebuig a la monarquia espanyola i de rebuig a la repressió patida per aquelles persones a les que s’acusa d’haver expressat personalment l’opinió que a molts i moltes ens mereix l’Estat espanyol i el seu rei.

Que des de posicions independentistes no es pot reconèixer cap legitimitat a la monarquia espanyola per la seva doble condició de “monarquia” i d’”espanyola”. Nosaltres no reconeixem cap legitimitat a la monarquia com a sistema polític, en tant que anacrònic i antidemocràtic, ni reconeixem cap legitimitat a l’ocupació espanyola (ni a la francesa) dels Països Catalans. Recordem que en els 300 anys d’ocupació espanyola l’estat espanyol, cap dels seus diferents règims polítics, ha reconegut el dret a l’autodeterminació del poble català, i que sense autodeterminació no hi ha democràcia.

A continuació Carles Roca va llegir el manifest:

Nosaltres també cremem la corona espanyola.

Els sotasignants, regidors i regidores de la Candidatura d’Unitat Popular d’arreu dels Països Catalans, volem mostrar la nostra solidaritat amb els militants de l’Esquerra Independentista de Banyoles i Figueres, imputats en els darrers dies pel delicte d’injúries a la corona espanyola. Creiem fermament que els drets democràtics de la nació catalana i els seus ciutadans estan per sobre d’una institució tan anacrònica en el segle XXI com la Monarquia. A més, en el cas dels Borbons espanyols, ens trobem davant d’una dinastia imposada per l’ús de les armes i l’ocupació militar de part del nostre país ara fa 300 anys i amb un cap d’estat, Juan Carlos I, col·locat a dit pel dictador feixista Francisco Franco. Amb la signatura d’aquest manifest, els regidors i regidores de la Candidatura d’Unitat Popular, i en nom seu, fem un pas endavant en reclamar la dignitat dels representants polítics dels catalans i catalanes, a diferència del que fins ara han fet aquells que diuen representar la nació i que quan s’ha de demostrar valentia i fermesa davant la repressió de l’estat, s’amaguen o fins i tot criminalitzen i col·laboren amb la maquinària repressora espanyola. Nosaltres diem prou. Diem prou a la persecució de l’Esquerra Independentista. Diem prou a la negació dels nostres drets democràtics col·lectius i individuals. Diem prou a la persecució de la llibertat d’expressió. Diem prou als privilegis de la Monarquia espanyola.
Arribats a aquest punt ens veiem en l’obligació d’exigir:
- La retirada dels càrrecs oberts contra el militants imputats pels fets del 13 de setembre de Girona i l’aturada del possible procés judicial contra els independentistes de Figueres identificats el 22 del mateix mes.
- La dimissió dels responsables polítics del Departament d’Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col·laboració amb l’Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats i per la desmesura dels diferents desplegaments policials dels Mossos d’Esquadra que ha patit la ciutat de Girona en les darreres setmanes.
- L’aturada de la persecució policial i política dels militants de l’Esquerra Independentista que lliurement i oberta estan qüestionant la Monarquia espanyola.
Països Catalans, 27 de setembre de 2007

En nom de la Candidatura d’Unitat Popular, els seus regidors i regidores:
Gerard Nogués (Valls), Natxo Romero (Berga) Anna Maria Guijarro (Berga), Carles Roca (Cardedeu), Xavier Navarro (Vilafranca del Penedès), Otger Amatller (Vilafranca del Penedès), Laia Jurado (Vic), Quim Soler (Vic), Josep A. Vilalta (Torà), Robert Sabaté (Viladamat), Ivan Olvera (Capellades), Núria Idánez (Capellades), Àlex Maymó (Molins de Rei), Liliana Vilanova (Montesquiu), Roger Torras (Manresa), Dani Cornellà (Celrà), Xevi Safont-Tria (Mataró), Eduard Pinilla (Vilanova i la Geltrú), Montserrat Vinyets (Sant Celoni), Albert Ventura (Sant Celoni), Josep Manel Ximenis (Arenys de Munt), Anna Gabriel (Sallent), Ramon Minguet (Barbens), Jordi Pedrós (Castellserà), Ramon Muñoz (Salt).
Els 22 primers noms corresponen al 100% d’electes en llistes de la CUP i els darrers són membres de la CUP elegits en llistes independents o plataformes més àmplies.
La notícia als mitjans:
i per a riure una mica no us perdeu la versió dels fatxes de Libertad Digital.