09 d’octubre, 2008

Il•legalitzar demòcrates, protegir feixistes.

Il·legalitzar formacions polítiques democràtiques d’esquerres i protegir grupuscles d’assassins d’extrema dreta. Això és el que fa el govern espanyol del “socialista” Rodríguez Zapatero.

Fa poques setmanes el govern espanyol del PsoE va promoure la il·legalització d’Eusko Abertzale Ekintza (ANB) i Euskal Herrialdeetako Alderdi Komunista (EHAK), amb l’argument de ser els “continuadors instrumentals” d’una formació (Batasuna) il·legalitzada en el seu moment per negar-se a condemnar la violència d’una de les dues parts del conflicte existent entre el País Basc i els Estats espanyol i francès. Val a dir que els partits espanyols també es neguen a condemnar la violència quan aquesta ve del bàndol costitucionalista.

Ara la delegació regional i la subdelegació provincial de Tarragona d’aquest mateix govern de l’Estat, que fila tant prim a l’hora de deixar sense veu als “violents”, ha autoritzat una manifestació del partit ultradretà Alianza Nacional. Aquest partidet, un dels molts en que està dividit el feixisme espanyol, té la particularitat de tenir entre les seves files a un tal Pedro Cuevas, l’autor material de l’assassinat del jove independentista Guillem Agulló. Després d’una breu estada a la presó, Cuevas va ser candidat per Alianza Nacional a les eleccions municipals de Xiva. La inclusió d’un assassí condemnat a les seves llistes no va ser motiu suficient per a que el govern estatal sol·licités la il·legalització d’Alianza Nacional. Una vegada més va quedar en evidència que la posició dels partits respecte a la violència és irrellevant a l’hora d’il·legalitzar-los; el realment important és el projecte polític que defensen. I el projecte polític del psoE i tota la púrria constitucionalista té molt més en comú amb el l’extrema dreta feixista que no pas amb el de les formacions polítiques que defensen el dret democràtic dels pobles a decidir lliurement el seu futur.
Ara aquesta colla de criminals pretenen passejar-se impunement per la ciutat de Tarragona.
Si voleu més informació sobre aquest tema i les diferents convocatòries de rebuig podeu llegir els portals informatius de l’Esquerra Independentista Llibertat.cat i dels moviments socials del Camp PobleViu i els blocs de Jordi Martí i Font i del tarragoní Tondo Rotondo.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Gràcies company!

Visca la Terra!

:-P I salutacions !