10 de maig, 2007

Fantasmes.


Aquesta nit comença oficialment la campanya electoral de les eleccions municipals. Unes eleccions on sobre el paper es presenten més candidatures que mai. Dic sobre el paper perquè algunes de les candidatures presentades són de les anomenades llistes fantasmes: candidatures presentades normalment pels dos principals partits espanyols, integrades per persones d’aneu a saber on, sense cap relació amb els municipis on es presenten. Amb aquesta pràctica PP i PsoE tracten d’aconseguir que algun despistat incrementi el seu còmput de vots per als organismes supramunicipals (consells comarcals i diputacions) i, de passada, els permet anunciar un nombre de llistes molt per sobre de la seva implantació real al territori.

En aquesta ocasió a Torà no hem estat exempts d’aquesta pràctica, si bé en aquest cas qui s’ha decidit a embrutar el nom del nostre poble no són cap de les dues forces esmentades. Es tracta d’una llista promoguda per un personatge de Cervera, conegut per ser l’autor material de dos atacs incendiaris (llegiu Justícia bòrnia), que esgrimeix com a discurs gairebé monotemàtic el fantasma de la immigració. Preocupats perquè els immigrants no s’integren a la nostra vila, el partit xenòfob presenta com a candidat a l’alcaldia de Torà un individu domiciliat al carrer Doctora Castells, 11 de la ciutat de Lleida. Un pàjaro fortament integrat al nostre municipi.

I si uns presenten fantasmes uns altres ressusciten mòmies. Uns cartells signats amb el fantàstic nom d’”Independents per CiU” –la candidatura no es diu així- ens anuncien per a demà la presència en un acte públic a la nostra vila de l’expresident regional Jordi Pujol. Un personatge que, per molt que el pas del temps i les atzagaiades del seus successors en difuminin la imatge, té alguns punts foscos que no podem oblidar: tant a nivell autonòmic i estatal, com els seus pactes amb els populares (llegiu El 69 d’Aznar i Pujol), com a nivell local, on els últims mesos del seu llarg mandat va obsequiar-nos amb un episodi digne de pel·lícula de terror (només que ni es tractava d’un film de ficció, ni sabem encara el final de la història... ni qui en va escriure el guió). Més informació sobre els fets en aquest web.

Un altre fenomen paranormal va produir-se ahir a la Toranesa: els membres de la Comissió de Sanitat vam rebre la visita del diputat d’ERC Carmel Mòdol, que va explicar-nos el molt que treballen ells per a millorar la situació de l’assistència sanitària a la Vall del Llobregós. Val a dir que aquest diputat ja havia vingut una altra vegada a explicar-nos això mateix: va ser, quina casualitat, just abans de les darreres eleccions autonòmiques...

Si heu tingut la paciència de llegir fins aquí deveu pensar que us parlo totes les candidatures menys de la CUP. Naturalment que no en parlo... Que no heu llegit el títol? Si voleu saber coses de la CUP de Torà aneu al nostre web, que ja podeu llegir-hi el programa de govern i altres documents, a més d'una enquesta sobre quina creieu que és la problemàtica real més important del nostre municipi.