06 de maig, 2006

Què passa amb Cal Clarenes? Resposta parcial


L’Assemblea Activa de Torà (AAT) en el primer número del que anuncien serà un fulletó mensual, i mitjançant cartells distribuïts per la nostra vila, pregunten (o es pregunten) el què passa amb el reiteradament promès local dels joves de Torà.

Coincideixo en la major part del que es diu en l’article del butlletí de l’AAT: Cal Clarenes es va inaugurar per motius electorals el març de 2003, sense haver fet la teulada, sense complir les normatives d’accessibilitat, sense la instal·lació d’aigua ni l’elèctrica, etc...

Amb el que no puc estar d’acord del que diu l’article de l’AAT és en que el pacte de govern entre Independents per Torà i la CUP, “pel que fa a Cal Clarenes, va ser pujar i jeure”.

El primer que el nou govern municipal va fer a Cal Clarenes, tenint en compte que la primera fase d’obra (l’adequació dels baixos com a local) no s’havia acabat, va ser encarregar al mateix constructor (Construccions Muñoz Parra, de Sanaüja) que deixés el que mancava d’aquesta primera fase per a més endavant i es dediqués en fer la segona fase, que consistia en refer la teulada, eliminar alguns sostres dels pisos superiors i assegurar-ne la resta. En alguns casos cal començar la casa per la teulada!

Observeu les fotos de com estava la teulada abans i després d’aquesta segona fase. Tot és opinable però, sincerament, crec que durant l’any i escaig que els InTo i la CUP van governar, almenys en aquest tema, no es pot dir que ens estiguéssim a jeure.

Diu també el fulletó “Se’ns va dir al desembre de 2004 que només i faltava el WC adaptat i alguns retocs més, que no res, que després de les vacances de Nadal, tot el jovent de Torà disposaria del nou equipament de Cal Clarenes”. És veritat, això vaig dir-ho jo mateix; no recordo si vaig dir exactament després de les vacances de Nadal, però en tot cas sí que vaig dir en poques setmanes. Durant les setmanes següents es va treballar per a deixar a punt la instal·lació de l’aigua, la llum i el WC. La instal·lació es va encarregar a Germans Vila Rabelo i en el moment de la moció de censura, provocada per la confluència dels interessos personals de Jaume Garrabou i l’ambició política de Mercè Valls, s’hi estava treballant. Arran dels cartells de l’AAT vaig parlar amb un dels “xispes” i em van dir que la instal·lació estava acabada.

A partir d’aquí la resposta a la pregunta “Què passa amb Cal Clarenes?” correspon a la Valls o al regidor de Joventut David Querol. No sé pas si es dignaran a contestar.