06 de juny, 2007

Feliu Ventura a Calaf, contra la tortura.

Aquest dissabte, 9 de juny, a partir de 2/4 d’11, es durà a terme al Casino de Calaf un acte de solidaritat amb Jordi Vilaseca, el jove de Torà que va ser víctima de tortures fins a l’extrem d’acabar a l’UCI d’un hospital durant el període d’incomunicació previst per la LAT del “democràtic” Estat espanyol.

L’acte de Calaf consistirà en la presentació del vídeo “Silenci... aquí es tortura!”. A continuació actuarà Feliu Ventura presentant el seu últim disc “Alfabets de Futur”. El bo d’ajut a la campanya de denúncia de les tortures és de 5 €.

Vídeo: Feliu Ventura. "El que diuen els arbres".
“L’ajuntament assumirà la defensa política dels represaliats”. Aquesta és una de les cinc condicions innegociables que la CUP de Torà va posar en el seu programa de govern per a iniciar negociacions amb qualsevol de les altres dues forces polítiques de Torà. El resultat electoral ens ha deixat sense possibilitats de negociar res des d’una postura de força. Amb tot, aquest és un dels punts que hem defensat, defensem i defensarem, tot i que ens pugui restar suport electoral. També hi ha qui no entén el que vol dir això de defensar políticament els represaliats.

La defensa política dels represaliats vol dir que l’ajuntament de Torà s’ha de posicionar de manera clara i pública exigint la llibertat dels tres joves toranesos acusats de “terrorisme”. Que ha d’exigir l’aclariment del cas de les tortures patides pel Jordi Vilaseca. Que ha de rebutjar públicament l’existència d’una legislació antiterrorista que jutja les persones no en funció dels fets que els atribueix sinó en funció de les seves idees (o de les idees que els atribueix). Que ha de fer les gestions davant la classe política catalana per a que trobin una solució al cas. Que ha de donar suport als actes de solidaritat que s’organitzin (perquè actes com el d’aquest dissabte puguin fer-se a Torà). En definitiva que faci tot el que calgui per a evitar que tres joves de Torà vagin a la presó. Si des de l'ajuntament no s'assumeix això ja m'explicareu com es poden aprovar després “plans locals de joventut” on es parli de fomentar la participació dels joves en aquelles qüestions que els afecten més directament i bla, bla, bla...