27 de juny, 2007

S'ha acabat el judici. Cas Torà: punt final?

Avui ha començat i ha acabat el judici contra Jordi Vilaseca i dos joves més de Torà detinguts i empresonats l’abril de 2003. Quatre anys d’angoixes, d’incerteses i de por ventilats en pocs minuts. Al final s’ha arribat a un acord: 2 anys de presó; o sigui, que no hauran d’entrar-hi. S’ha acabat la part més angoixant del malson però queden molts caps per lligar, molts dubtes per aclarir, d’alguns dels quals no en traurem mai l’entrellat –Com se n’haurien sortit si tots haguessin anat a una, negant les acusacions i denunciant la tortura?- i queda, sobretot això, l’arxivament del sumari del principal cas de terrorisme patit per un veí de la nostra vila: les tortures que van portar Jordi Vilaseca a l’UCI de l’Hospital de Santa Maria de Lleida i que no haurien de quedar impunes.

Avui però no estic per analitzar el qui, el com i el perquè de tot plegat. Bona part de les meves neurones han marxat de viatge a la veïna Espanya. Així que els companys, les companyes i les neurones tornin de l’estranger, abans de la reflexió, el primer que caldrà fer serà celebrar-ho, perquè, malgrat tot, avui s’ha acabat la pitjor part del malson.

2 comentaris:

Àlex Maymó i López ha dit...

Felicitats a tota la gent de Torà que heu lluitat durant 4 anys perquè es faci justícia. L'estat s'ha sortit parcialment amb la seva però no han aconseguit empresonar-los i al menys avui en dia hi haurà bastanta gent que han pogut veure com les gasten els aparells de l'estat.

Salutacions des de Molins de Rei!

Unknown ha dit...

Felicitats!